CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 15, 2008

Im totally confuse!!

Wai~ atchah betul2 confuse.. ha? knp?? sebabnye, sampai sekarang, atchah xtaw ape sebenarnya cita2 atchah... when someone talk about ambition, erm... what im gonna tell them? 'ecah,nanti ecah nak jadi ape? nak kerja ape?' and dengan confident nye atchah akan cakap 'sy nak jadi cikgu'.. bile org lain pulak tny, atchah akan cakap, 'sy nak jadi lecture'... lagi, 'sy nak jadi landscape architect', 'sy nak jadi biotechnologist,' 'sy nak jadi tu.. sy nak jd ni..' what the??!! OMG.. what happen to you, atchah?? atchah nak jadi ape sebenar2 nye ni?? well, dont ask me the question that me, myself dont have the answer!!! wa!!! -.-




kite study, untuk dpt kerja yg boleh menjamin mase dpn kita semua.. (yeke?)well, at least tu la yg atchah pikir.. tapi,... erm..

nak taw, dulu mase kecik2, bile or cakap pasal cita2, macm2 la yg keluar nye.. yg paling glamour, doktor, polis.. something like that.. but, at that time, atchah prefer nak jadi cikgu... yup.. pendidik anak bangsa.. atchah rase, jadi cikgu ni satu pekerjaan yang mulia.. yela.. mengajar something new to the students.. bez kan?? tapi, masuk je ting 3, atchah mule pikir.. bolehke atchah jadi cikgu? yela.. coz atchah rase, atchah ni bukannye pandai sangat mengajar org.. and, ape yg atchah nak ajar dieorg? subjek ape?? erm.. then, atchah mule ragu2, yg sebenarnye, maybe atchah xsesuai jadi sensei.. lecture? lgla nyer..

atchah minat bab2 kesenian ni.. betul.. cthnyr, melukis, art2 ni, memang bez.. pastu mcm teater2.. atchah xpernah rase bosan kalaw bab2 mcm tu.. atchah dah lebih kurang 8 kali or something tengok teater.. memang kagum and x bosan lgsung..

pastu, atchah pon minat sgt dlm bab2 komputer ni.. tu pon x bosan.. atchah suke buat kerja gune komputer... dok 24 jam kat komp pun xpe.. (melampau la tuh) hehe..
sebab tu la, atchah memang keliru sesangat.. what is my ambition? org cakap, tanpa ambition, kite sush nk berjaye.. sebab tu la atchah risaw sgt2.. wa!!

and, selain drp tu,atchah teringin sgt2 nak belajar kat luar negara... terutama kat Jepun.. wai!~ kagum beb dgn technology2 dieorg.. mesti bez... wa!! xdpt nak menahan diri drp nak g Jepun...





sebab tu la, atchah rase, atchah kene ade satu aim yg atchah boleh usehe untuk mencapainye... but, atchah xtaw ape aim atchah.. erm.. teruk ke atchah ni?? atchah xtaw ape yg sesuai untuk atchah and adekah atchah mampu lakukannye.. ape yg perlu atchah lakukan???? help me plz!!! -.-

3 comments:

reAmin said...

Doitashimashite.
Hope u'll find your aim.
u're only 6teen. u got lot of time to figure it out. Gambatte nee~

ziha said...

maybe achah kena jawab sndiri soalan tu..hnya diri you je yang ader jwapan nya..
you say you want to study abroad...
so take your time to think about it.
achah pun kata minat art.tp you pun mnat jgak com kan??
apakata kalau you ambik course engineering com.
psal art tu you bleh gunakan bkat tu untk masa terluang.boleh jugak dapat $$$.hehe.
kak gee ader kwan.kkk kwn kak gee ni blajar abroad(us)dlm bidang com ni.kat sana dia kata belakar wat game,wat robot..maybe you suka benda2 cam ni..but you kna kuat dlm fz n add math lah...

ape2 pun,you yang putuskan apa yang you nak jadi..
hrp2 you jumpa ngan cita2 sbenar.
ada masanya kita x sedar apa yang ada di depan mata kita...
wish you all the best!!!

HidayahSham said...

huu..i totally agree with reamin.u're still young,don't worry too much about it.

yang penting skrg,atchah concentrate study utk spm next year.bile atchah dpt excellent results,atchah boleh pilih course yang atchah minat.

ape2 pon,wish u all the best.btw,thanks for visiting my blog yeh.datang lagi next time..=]